A csokoládét majdnem mindenki szereti. Ez nagyon jó dolog, mivel alapanyaga a kakaóbab az egyik leghatékonyabb egészségvédő táplálékunk. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek tárháza (vas, réz, cink, mangán, magnézium, króm, stb.), és egyben a legmagasabb antioxidáns tartalmú étel.
A kakaóbab bizonyított egészségügyi hatásai
Mégis, egy átlagos csokoládé nagymértékű fogyasztása sok esetben elhízáshoz, bőrproblémákhoz és a fogak romlásához vezethet.
MIÉRT VAN EZ?
Az okok a hagyományos csokoládék összetételében és előállításában keresendők. A bolti csokoládék - még a magas kakaótartalmúak is - stabilizátorokat, finomított cukrot, ízfokozókat, hidrogénezett olajokat, tartósítószereket és még ki tudja milyen káros anyagokat tartalmaznak, melyek tönkre teszik a kakaóbab természetes összetevőit. A csokoládé antioxidáns tartalma pedig minimálisra csökken. Ezen kívül az előállítás során a kakaóbabot fermentálják és pörkölik, ami szintén jócskán elpusztítja annak egészséges összetevőit.
VAN AZONBAN MEGOLDÁS AZOKNAK A CSOKIIMÁDÓKNAK, AKIK EGYBEN AZ EGÉSZSÉGET IS VÁLASZTJÁK!
A válasz: XOCAI
Ősi közép-amerikai kakóital volt.
MIBEN KÜLÖNBÖZIK A XOCAI CSOKI A BOLTBAN KAPHATÓ TÁRSAITÓL?
A Xoçai termékei saját szabadalmaztatott feldolgozási eljárással készülnek. Természetes, hidegen sajtolt kakaóbabot tartalmaznak, amit az eljárás során nem pörkölnek és nem fermentálnak, így a kakaóbab 100 %-ban megőrzi hasznos tápanyagait. Hozzá pedig az acai bogyó és a kékáfonya levét adják. Az így létrejött csoki utánozhatatlan antioxidáns bombává válik. 5 kg bio répának van ugyanennyi antioxidáns tartalma, mint 3 kocka egészséges csokoládénak.
Nincsenek benne állományjavítók, mesterséges ízfokozók, színezőanyagok, transzzsírok, finomított cukor, hozzáadott koffein.
Fogyaszthatják: gyerekek, gluténérzékenyek, cukorbetegek, fogyókúrázók.
Az antioxidánsok olyan molekulák, melyek meggátolják az öregedést okozó szabadgyökök romboló hatását oly módon, hogy semlegesítik és elpusztítják őket. Aki tehát lassítani akarja szervezete öregedési folyamatát, jól teszi, ha minél magasabb antioxidáns tartalmú ételt fogyaszt.
Lehet, hogy a tartós Xocai fogyasztás felér néhány botox kezeléssel?
AZ ORAC ÉRTÉKRŐL
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) a szabadgyök elnyelő képességet jelenti. Az élelmiszereken megjelenő Total ORAC FN (Total ORAC Food & Nutrition) a teljes élelmi ORAC mennyiségre utal.
Az Egyesült Államok Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi Hivatala az eredeti ORAC skálát használja az egyes élelmiszerekben található főbb szabadgyökök ellen küzdő antioxidánsok harci erejének mérésére.
Az újabb teszt, a Total (vagyis összes) ORAC FN olyan mérési módszer, amely az antioxidáns harci erejét méri az öt fő szabadgyökkel szemben.
Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma szerint az ajánlott napi bevitel 3000 ORAC. Azonban a kutatások szerint napi 10.000 vagy több ORAC lehet igazán hasznos az egészség számára.
GARANCIA
1. Az amerikai független Brunswick Laboratories bevizsgálta, és megállapította, hogy ma a Xocai csoki a legerősebb antioxidáns tartalmú természetes táplálék a Földön.
2. Az egészséges csokoládé minőségét a KOSHER tanúsítvány támasztja alá.
(Forrás: www.csokiegyetelm.hu; www.csokiscsajok.hu)